♥klik and dapat duit♥

♥mari bertUkar Link♥

♥choose me♥

Saturday, February 19, 2011

ke mana kau menghilang ??

kunyit with minnie 

assalamualaikum ... 
cer tgk kucing kat atas ni..  comel tak ?? name die kunyit.. die kesayangan aku.. sangat sayang kat die.. tp skang die hilang.. tak tau die g mane.. pelik lah.. die tak pernah hilang tp...
lepas die da di tranfom oleh aku, die hilang.. die sangat bijak.. ble aku jerit KUNYIT je, die akan menyahut panggilan aku..tp td...pade 19 FEB 2011, SABTU...
aku nak bagi kucing2 aku makan.. aku jerit lah KUNYIT.. tp die tak nyahut pon.. die g mane ek.. slalu if tak nyahut pon, loceng kat leher die akan berbunyi.. tp :( 
( mane kunyit ni )
1 flat aku cari die.. tgh2 panas aku cari die.. aku menjerit ikot suke aku je.. lalu tepi rumah org, aku jerit kunyit kunyit.. tp no response.. (mane kunyit ni) dalam hati kecik aku ni, aku menangis sambil mencari.. tp masih tak jmpe...
aku tetap cari sebab aku nak bagi die makan.. selalunye aku bagi die makan time aku nak g keje, tp td aku bangun lambat..sbb sabtu.. so dlm otak aku dah pk yg die mesti lapar.. (da makan ke belum kunyit ni)
aku still mencari.. tp tak jumpe.. bkn aku sorang mencari tp jiran aku pon mencari.. tp ttp ta jumpe...
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ke mane kao menghilang kunyit............
baliklah kunyit....
janganlah tinggalkan aku.......
sti korang pk nape aku sayang sgt kat kunyit...
padahal die kucing biase je kan..
ye...........mmg die kucing biase..
tp sblm ni die luar biase....
badan die PENUH KUTU dan kayu2 yang menjadi tempat sarang KUTU..
mase tu aku tak dpt nak jage die bab aku kat poli, aku just bagi die makan time aku balik weekend je
macam2 org kutuk die...
BAWAK KUTU lah, ROSAKKAN KULIT ORG lah, KOTOR, KUCING BANYAK KUTU..
sume tendang2 die... angkat die, CAMPAK die... aku tak sanggup tengok die kene mcm tu..
dulu mase die kecik2 ade org hambek die.. tp bile da besar, org tu buang die balek kat rumah aku..
so aku tak sampai hati tgk die mcm tu, kene buang campak, tolak... die ade hati kan...
so aku pon kumpol duet belanja aku kat poli, then aku beli ubat kutu...
aku SPRAY kat die... skit demi skit... kutu tu mati bertaburan kat umah aku.....
aku belikan shampoo.. aku mandikan die dgn shampoo kutu tu..
makin hari kunyit makin wangi dan cantik.. comel... tak macam adik beradik die yg laen...
hari demi hari mcm2 aku belikan utk die... pasir, bekas beriii, bekas makan... mcm2
dari rantai loceng yg biase smpai rantai loceng yang berBLING2.....
dan kunyit makin hari makin faham ap yg aku cakap.. die akan menyahut ape saje yg aku cakap kat die..
sampai org kat rumah aku tahu yg aku ni MAK kunyit...
tp............................................
hari ni... die da tak ade..
hanye gambar, video dan air mata yang menemani diri aku ni...
sambil melihat video dan gambar die..tanpa kunyit
mane kau pegi kunyit.....
balik lah............
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

YA ALLAH... tolonglah tunjukkan jalan pulang pade kunyit YA ALLAH..
tolong lah hamba mu ini...
hamba mu tak sanggup berpisah dengan kunyit...

amin...........................



tErima kaSEh ye UOLs sebab suDi bacE Post kitE ni.. siLELah bagi cOmMEnt yeRp :)

2 Lemak TerkOmpOL:

kiera'sakura said...

laaaa sian nye... smoga kunyit pulang dlm keadaan sihat ye.. amin

sasa asya said...

time kaseh kiera....

♥duit simpanan kawen♥

♥Spe3cHmor3.cOm♥

nOr aIsyAh RusALi...
aSya
nOvEmBeR
iM tAk3N
sTaY iN ArM-PuNk

luft teddy bear VeRy MuCh....
a bit crazy.....(but not alwayszzzzzz)
SeTiA ( kOrMpErM )
OwAyZ tHiNkiNg PoSiTiVe
LuRf HaNgOuT + HuHa + BoYFi3 +
MoNeY + MoN3Y + cLoth3s, Sho3s,hAndFi3, any CUTE THINGs +
BLOGGING + EvErYtHiNg dAts MaKe Me FeeL iN aIr ( LaYaN arr )
+ eAt + oBSsEs Wif NeS'o & ShAwL( PuaSs )...
LuRf PaReNts,TRULY FwEnDz......
EsPeCiAlly....(sOdIQiN)

I am Juz Da WaY I aM...
SumTyMeS oK SumTyMeS NoT...
BiaSe aaa ManuSia.....
DONT U EVER DARE TRY TO JUDGING
ME IF U NEVER NOE ME..
im tempered..
add Me As Ur FwEnd oN faCeboOk, MySpac3 aNd Ym aT :::
ChEwIngGum_PotAto@YahOo.Com


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers